Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی دو زلزله بزرگ‌تر از ۳ ریشتری در دو نقطه مرکز و غرب مازندران چند شهر مازندران را لزراند که نزدیک به ۵ هزار هکتار از استان مازندران، جزء بافت فرسوده محسوب می‌شود و ساری پرچم‌دار بافت‌های فرسوده در مازندران است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، گسل خزر 600 کیلومتر از وسعت استان‌های شمالی را در برگرفته این در حالی است که به عقیده کارشناسان این گسل در طول دوران فعالیت خود زمین‌لرزه‌های بزرگی با مقیاس 7 ریشتر و بالاتر را در کارنامه خود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بنا بر آخرین اطلاعات موجود، استان مازندران بر روی دو گسل اصلی به نام‌های خزر و شمال البرز قرار دارد که بیش از 75 درصد از مساحت این استان را در برمی‌گیرد و گسل خزر از گسل‌های وسیع زیرپوست مازندران است که در لبه شمالی البرز قرارگرفته و در رامسر با گسل‌های دیگر استان تلاقی پیدا می‌کند.

 گسل خزر که بخشی از استان‌های گلستان، مازندران و گیلان را در کرانه جنوبی خزر در برمی‌گیرد، زمین‌لرزه‌های مهیبی را در طول فعالیت خود به ثبت رسانده و در سایت تاریخی هفت‌هزارساله گوهر تپه، منطقه سنگ‌چال، بلده، نور، بابل و آمل، ویرانه‌هایی را از خود بر جای گذاشته است.

به گزارش بلاغ، روز پنجشنبه 25 دی‌ماه در ساعت 14:50 به وقت محلی، زلزله‌ای 4 ریشتری شهرهای ساری، سورک، قائم‌شهر، سوادکوه و روستاهای حاشیه این شهرها را لرزاند.

بر اساس این گزارش، این واقعه طبیعی در طول جغرافیایی 53.07 ، عرض جغرافیایی 36.55 و عمق  21 کیلومتری از زمین رخ داد.

گفتنی است محل وقوع این زلزله در یک کیلومتری ساری، 13 کیلومتری سورک و 15 کیلومتری پائین هولار اعلام شده است.
 


با توجه به شدت، فاصله و تعداد شهرها و روستاهای تحت تاثیر این زلزله در خصوص خسارت احتمالی جانی و مالی از مسئول مربوطه جویا شدیم که علی اصغر احمدی، مدیرکل مدیریت بحران مازندران اعلام کرده بود، این زلزله خسارتی به هیچ یک از واحدهای مسکونی و تجاری شهرهای ساری، سورک، قائم‌شهر و سوادکوه وارد نکرد.

وی افزود:هیچ خسارت ریالی نیز از هیچ یک از شهرها به ما گزارش نشده است.

تنها چند روز پس از این زمین لرزه، طبق اعلام مرکز لرزه نگاری کشور، زلزله‌ای به بزرگی بیش از 3 ریشتر در ساعت 9 و  6 دقیقه و 6 ثانیه صبح یکشنبه 28 دی‌ماه در عرض جغرافیایی 35.943 و طول جغرافیایی 52.796 در عمق 10 کیلومتری زمین در شهر کوهستانی آلاشت ثبت شد.

مدیرکل مدیریت بحران مازندران نیز عنوان کرده بود که طبق بررسی‌ها و پیگیری‌ها این زمین لرزه نیز خسارت نداشته است.

بدین ترتیب، سه روز پس از زلزله 4 ریشتری ساری، دومین زمین لرزه به بزرگی 3.3 در مقیاس امواج درونی زمین حوالی شهر کوهستانی آلاشت از توابع سوادکوه را لرزاند و طی کمتر از یک هفته، دو زمین لرزه بیش از 3 ریشتری چند منطقه از مازندران را لرزاند.
 


زلزله در کشورهای پیشرفته‌ای مثل ژاپن که شاید خیلی بیشتر از ایران در معرض این خطر قرار دارند تقریبا مهار شده است، آنان با بهینه سازی ساختمان‌ها و رعایت اصول ایمنی در ساخت و نظارت بر اجرا به مرحله‌ای رسیده‌اند که ده‌ها زلزله‌ای که برای ما اتفاق می افتد را به راحتی مهارکنند، لذا با توجه به شرایط خاص کشور و وجود گسل‌های منطقه خزری، اهمیت هرچه بیشتر ساخت و ساز اصولی و صحیح و نیز ترمیم و بازسازی بافت‌های سالخورده و فرسوده به چشم می‌خورد.

در استان مازندران 5 هزار هکتار بافت فرسوده داریم که شهر ساری با داشتن 600 هکتار بافت فرسوده در بین  60 شهر استان،‌ پرچم‌دار است.

قرار گیری این میزان بافت فرسوده در استان مازندران که به عنوان قطب گردشگری کشور شناخته می‌شود زنگ خطری برای مسئولان شهری و کشور است که اگر به حال بافت فرسوده مازندران، فکر چاره ای نکنند به طور حتم با کوچکترین حادثه شاهد فاجعه جبران ناپذیری خواهیم بود.

یکی دیگر از مواردی که باید به آن اشاره کرد این است، ساکنان بافت فرسوده بیشتر از اقشار ضعیف جامعه هستند که به دلیل محدودیت‌های مالی توان تامین هزینه برای نوسازی پلاک ملک خود و سکونت در ملکی دیگر تا زمان تکمیل ساخت و ساز ملک خود را ندارند و از همین رو، نقش دولت در پرداخت بسته‌های تشویقی در بین ساکنان بافت فرسوده بیش از گذشته به چشم می‌آید.

شاید مهم‌ترین علتی که جدا از کم‌توجهی مسئولان به امر نوسازی، موجب می‌شود مالکان خانه‌های بافت فرسوده نسبت به نوسازی ملک خود تمایل چندانی نداشته باشند، مشکلات مالی است که موجب می‌شود عواقب نوسازی مالکان بافت فرسوده را از نوسازی ملک منصرف کند که به طور حتم باز هم نقش دولت در این زمینه برای اطمینان خاطر دادن به مالک جهت تامین مالی می‌تواند سرعت بخش احیای بافت فرسوده باشد.

به گزارش بلاغ، یک ششم کل بافت‌های فرسوده مازندران متعلق به شهر ساری است و از جمعیت 296  هزار و 417 نفری شهر ساری (طبق سرشماری سال 1395) 117 هزار و 597 نفر در بافت فرسوده در حال زندگی هستند.

در میان مناطق سه گانه شهر ساری، بیشترین بافت فرسوده این شهر مربوط به منطقه 3 (بلوار کشاورز) است؛ منطقه راهبند مکانی است که نیمی از جمعیت شهر ساری در آن مستقر هستند‌.

البته بعد از منطقه سه، منطقه دو و سپس منطقه یک به ترتیب دارای بیشترین بافت‌های فرسوده هستند که مناطقی چون امام‌زاده یحیی(ع)، خیابان مدرس، نعلبندان، خیابان قارن، خیابان فرهنگ، محله آب انبار نو که دارای بافت قدیمی هستند، را شامل می‌شود.

بنا بر اظهار نظر کارشناسان مربوطه، مهم‌ترین مناطق با پتانسیل خطر بالای رخداد یک زمین‌لرزه بزرگ در مازندران عبارتند از مناطق مرکزی و تلاقی گسل‌های بهشهر و مازندران در جنوب ساری و بابل و منطقه مرکزی البرز مرکزی که پتانسیل رخداد زمین‌لرزه با بزرگای 7.5 در آن‌ها بر پایه زمین‌لرزه‌های تاریخی و شواهد گسل و ریخت زمین‌ساختی سطحی وجود دارد.
 


بنابر اعلام کارشناسان، مهمترین گسل‌های لرزه‌زا در منطقه البرز مرکزی شامل گسل‌های شمال البرز، گسل خزر (مازندران)، گسل لاریجان، گسل لار، گسل مشا، گسل کندوان و گسل بلده است.

کمبود بودجه دولت در کنار عملکرد نامناسب مدیریت شهری در استان، دست به دست هم داده است تا احیای بافت فرسوده همچنان به کندی انجام شود، امری که می‌تواند تداوم این روند، فاجعه‌ای بزرگ را بدنبال داشته باشد.

به هر منظور زنگ خطر برای بافت‌های فرسوده مازندران نواخته شد و باید دید این زنگ خطر آیا موجب بیداری و تحرک مدیران و دستگاه‌های مربوطه خواهد شد یا خیر؟!

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بافت های فرسوده استان مازندران بافت فرسوده زمین لرزه شهر ساری گسل خزر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۰۰۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!

نهضت ساخت و ساز و نوسازی به ویژه در بافت فرسوده در دولت سیزدهم جانی تازه به خود گرفت، این مهم در منطقه ۱۰ تهران که از بافتی قدیمی و فرسوده رنج می‌برد، ضرورتی انکارناپذیر است که البته نوسازی آن با جدیت دنبال می‌شود.

به گزارش ایرنا، نوسازی مسکن یکی از اولویت‌های مهم دولت سیزدهم است که از ابتدای کار با جدیت شروع و پیگیری شد؛ این مهم بویژه در کلانشهر تهران که با خطر وقوع زلزله روبروست با همتی دوچندان در حال انجام است.

شهرداری تهران دوشادوش دولت مردمی و در راستای سیاست‌های آن، نوسازی بویژه در بافت فرسوده را با اتخاذ بسته‌های تشویقی از اعطای تراکم بیشتر تا تسهیل و تخفیفات ویژه در صدور پروانه دنبال کرده است.

کاهش زمان صدور پروانه ساخت در این دوره مدیریت شهری علی الخصوص در بافت فرسوده و اعطای تراکم بیشتر در صورت تجمیع املاک هم در دستور کار قرار گرفته و به صورت کلی شاهد رونق گرفتن ساخت و ساز در این نزدیک سه سال دوره مدیریت شهری هستیم.

این بسته‌های تشویقی در حوزه تسهیلات و وام‌های اعطایی در بافت فرسوده تهران نمود بیشتری هم داشته و سیاست‌ها به شکلی بوده که سازندگان عمده برای ساخت و ساز رغبت بیشتری پیدا کنند.

شهرداری در برخی محله‌های قدیمی تهران از جمله نفرآباد خودش دست بکار شده و با ساخت مسکن و ایجاد زیرساخت‌های رفاهی، عزمی جدی برای نوسازی دارد و تا حدی توانسته مردم را با خود برای این امر مهم همراه کند بویژه اینکه یک طبقه اضافی تشویقی به سازنده داده می‌شود.

منطقه ۱۰ تهران هم از این قاعده مسثنی نیست و در راستای سیاست‌های ابلاغی و تشویقی برای نوسازی به ویژه در بافت فرسوده، آستین بالا زده، این موضوع زمانی اهمیت بیشتری می‌یابد که بدانیم این منطقه برغم وسعت کم خود یکی از پرتراکم ترین مناطق ۲۲ گانه پایتخت به لحاظ جمعیت است.

کوچه‌های باریک و تو در تو و عرض کم معابر در منطقه ۱۰ تهران موجب شده که اگر اتفاقی مثل زلزله یا بحران‌های احتمالی رخ دهد، کار امداد رسانی در این نقطه پایتخت با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.

در این راستا شهرداری منطقه سعی کرده با اعطای تراکم بیشتر و عقب نشینی خانه‌های جدید، عرض معابر را بیشتر کند تا در صورت وقوع بحران، امدادرسانی با سهولت بیشتری انجام شود.

شهردار منطقه ۱۰ تهران در این رابطه گفته است: پارسال برای ۲ هزار و ۸۱۴ واحد مسکونی پروانه نوسازی صادر شده که از این میزان ۲ هزار و ۱۸۳ واحد مسکونی در بافت فرسوده واقع شده است.

مهدی اخ‌الصنایع با اشاره به روند نوسازی بافت فرسوده در این منطقه ادامه داد: منطقه ۱۰ از نخستین مناطق دارای بافت فرسوده، ریزدانه و ناپایدار شهر تهران محسوب می‌شود که ۵۷ درصد از وسعت آن در بافت فرسوده قرار دارد.

او افزود: با توجه به رویکرد ویژه شهرداری تهران مبنی بر احیا، نوسازی بافت‌های فرسوده و بهبود و ارتقای خدمات و سرانه‌های محله‌ای، مدیریت شهری منطقه توانست با استفاده از تمهیدات اتخاذ شده، مشوق‌های نوسازی و تسهیل در روند صدور پروانه در سال ۱۴۰۲ رکورد صدور پروانه در بافت فرسوده شهر تهران در ۱۰ سال گذشته را رقم بزند.

شهردار منطقه ۱۰ با اشاره به ۹ مورد از گام‌های اساسی صورت گرفته در سال ۱۴۰۲ با هدف تسریع در امور صدور پروانه تاکید کرد: تعیین تکلیف تعریض شاخه جنوب‌شرقی بزرگراه یادگار امام (ره) پس از ۱۴ سال بلاتکلیفی، پیشرفت ۷۵ درصدی تغییر پهنه خیابان آذربایجان از S به M و پیشرفت ۵۰ درصدی تغییر پهنه محله بریانک و دستغیب به منظور تشویق و ترغیب شهروندان به نوسازی، پیشرفت ۸۰ درصدی پروژه کاهش عرض خیابان کمیل و اعطای تسهیلات طبقه چهارم به ۲۵۰ پلاک در ۶۰ درصد معابر از جمله اقدامات شاخص مدیریت شهری منطقه ۱۰ در سال گذشته است.

اخ‌الصنایع ادامه داد: مدیریت شهری منطقه ۱۰ سال گذشته، در حوزه صیانت از آرای کمیسیون ماده ۱۰۰و نظارت بر کنترل و ساخت و سازهای غیرمجاز با اجرای ۹۲ درصد از آرا، موفق به کسب رتبه دوم در بین مناطق ۲۲ گانه شهر تهران شد.

او بیان کرد: سال گذشته حدود ۶۵۱ پروانه ساختمانی صادر شد که از این میزان ۴۹۶ پروانه صادره در بافت فرسوده واقع شده است.

اخ‌الصنایع افزود: به منظور مشارکت در طرح جهادی قرارگاه مسکن با استفاده از ظرفیت اراضی ناکارآمد و ذخیره توسعه شهری اقدام به شناسایی ۴۳ پروژه املاک بزرگ مقیاس با هدف احداث یک هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی در سال ۱۴۰۳ کرده است.

او اظهار امیدواری کرد: روند نوسازی به ویژه در بافت فرسوده و توسعه زیرساخت‌های لازم در سال جاری با قدرت و شتاب بیشتری پیگیری شود.

منطقه ۱۰ شهرداری تهران از شمال به خیابان آزادی منطقه۲، از جنوب به خیابان قزوین منطقه ۱۷، از شرق به بزرگراه نواب صفوی منطقه ۱۱ و از غرب به خیابان شهیدان، بزرگراه یادگار امام، خیابان هرمزان و خیابان امامزاده عبدالله منطقه ۹ محدود می‌شود

از مهم‌ترین خیابان‌های این منطقه خیابان جیحون، خوش، قصر الدشت، کارون و رودکی (سلسبیل) و خیابان جمهوری اسلامی و خیابان سینا (محبوب مجاز) می‌توان اشاره کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آلارم آیفون ممکن است شما را از خواب بیدار نکند
  • آغاز اجرای طرح چهره به چهره در محلات فرسوده با ۷۰۰ گروه
  • نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال
  • مسیرگشایی در بافت فرسوده خوی با اعتباری بالغ بر ۳۹۰ میلیاردتومان
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور
  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم
  • امکان ساخت ۴ و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • میزان تسهیلات بافت‌های فرسوده اعلام شد
  • رتبه اول اصفهان در میزان جاده‌های دو بانده/ جذب قیر منوط به عملکرد بافت فرسوده است